aurinkopaneelit kotiin tai mökille? Aurinkopaneelit ovat hyvä tapa saada sähköä sinne, minne kantaverkko ei yletä.

Aurinkopaneelit kotiin tai mökille

Aurinkopaneelit ovat hyvä valinta niin kotiin kuin mökillekin! Aurinkopaneelien tuottama aurinkovoima on ympäristöystävällinen vaihtoehto, sillä aurinkovoima on uusiutuva energianlähde. Aurinkoenergian käyttäminen on kestävää kulutusta, sillä emme pysty ylikuluttamaan aurinkoenergiaa. Sen tuotanto ei aiheuta melua eivätkä aurinkopaneelit vaadi aktiivisia kunnossapitotoimia ja paneelien ylläpitokustannukset jäävätkin pieniksi.

Kilpailuta sähkösopimus maksutta.
Kilpailutuksen tarjoaa VertaaEnsin.fi

Lisäksi se on päästötön energianlähde. Ei olekaan ihme, että aurinkovoima on yksi nopeiten kehittyvistä energiantuotantotavoista! Aurinkopaneelien avulla voit muuttaa auringon tuottaman säteilyenergian sähkövirraksi niin kotona kuin mökilläkin! Paneelit tuottavat sähköä parhaiten kesällä, mutta jopa Suomen olosuhteissa aurinkoenergiaa on toki mahdollista hyödyntää ympäri vuoden.

Vaikka aurinkoenergia onkin itsessään päästötöntä, aiheutuu sen käytöstä kuitenkin jonkin verran välillisiä päästöjä ja ympäristövaikutuksia. Nämä päästöt ja ympäristövaikutukset liittyvät aurinkopaneelien valmistamiseen. Lisäksi nämä kennojen valmistuksessa käytettävät materiaalit ovat kalliita sekä harvinaisia. Aurinkoenergian tuottaminen onnistuu ainoastaan vuorokauden valoisana aikana.

Aurinkosähköjärjestelmän suunnittelu ja tilaaminen

Markkinoilta löytyy useita yrityksiä, jotka auttavat suunnittelemaan aurinkosähköjärjestelmän kotiin tai mökille, ja joiden kautta järjestelmän tilaaminen onnistuu näppärästi. Järjestelmän suunnittelussa kannattaakin hyödyntää asiantuntijan kokemusta! Oikeanlaisella järjestelmällä on helppo tuottaa aurinkosähköä kodin tai mökin käyttöön ja monesti aurinkosähköä tuottamalla voidaan saavuttaa myös taloudellista hyötyä. Suunniteltaessa aurinkosähköjärjestelmän hankkimista kotiin tai mökille tulee ottaa huomioon monenlaisia asioita, kuten erilaiset aurinkosähköjärjestelmän hankintaan ja asennukseen liittyvät lupa-asiat, järjestelmän kannattavuus sekä turvallisuus. Kun alan asiantuntija huolehtii esimerkiksi valitun järjestelmän kustannustehokkuudesta, voi asiakas säästää luonnonvarojen ohella myös rahaa!

Katso myös: Sähkön hinta

Aurinkopaneelit kotiin

Aurinkopaneelit kotiin kannattaa hankkia alan asiantuntijalta. Monet asiantuntevat toimija tekevät jopa maksuttomia arviokäyntejä ja tarjoavat aurinkopaneeleita vaivattomina kokonaispaketteina. Näin aurinkosähköön siirtyminen tapahtuu kotona mahdollisimman helposti ja vaivattomasti. Aurinkopaneelit kotiin voidaan asentaa usein jo yhden työpäivän aikana jokaisena vuodenaikana, eikä asentamiseen vaadita toimenpide- tai rakennuslupaa. Suomessa aurinkopaneeleita on totuttu näkemään lähinnä mökeillä ja muissa kohteissa, joihin ei ole vedetty verkkosähköä. Nykyisin aurinkopaneelit ovat kuitenkin entistä suositumpi vaihtoehto myös kotona! Ympäristötietoisuuden lisäännyttyä yhä useampi kuluttaja haluaa valita aurinkopaneelit kotiin ja tuottaa niiden avulla ympäristöystävällistä sähköenergiaa. Muita ympäristöystävällisiä sähköntuotantovaihtoehtoja ovat muun muassa tuulisähkö.

Aurinkopaneelit mökille

Aurinkopaneelit mökille on hyvä vaihtoehto etenkin, jos mökki sijaitsee syrjäisessä paikassa eikä sinne ole vedetty lainkaan verkkosähköä. Näin aurinkopaneelit mökille tarjoavat mahdollisuuden käyttää sähkölaitteita jopa erämaaolosuhteissa sijaitsevilla mökeillä. Laitteet tuovat mökkeilyyn turvallisuutta, kun voit pitää mökiltäkin yhteyttä läheisiisi ja saat tarvittaessa nopeasti hälytettyä apua, jos mökillä tapahtuu jotakin yllättävää. Sähkölaitteet lisäävät toki myös mökkeilyn miellyttävyyttä ja helppoutta. Mökilläkin on iltaisin kiva viettää aikaa vaikkapa jännittävien sarjojen tai leffojen äärellä ja kun hankit aurinkopaneelit mökille, voit joko hankkia mökille myös television tai ottaa mukaan mökkilomalle älylaitteita, jotka on jatkossa helppo ladata myös mökillä ollessa.

Aurinkopaneelit mökille sopivat toki myös verkkosähkön ulottuvilla oleville mökeille, sillä ne tarjoavat ympäristöystävällisen mahdollisuuden tuottaa päästötöntä aurinkosähköä. Aurinkosähkön tuottaminen aurinkopaneeleilla ei aiheuta mökkeilyä haittaavaa melua, joten tältäkin kantilta aurinkopaneelit mökille ovat oivallinen vaihtoehto. Monet mökkeilijät haluavat erityisesti kokea olevansa lähellä luontoa, joten myös ympäristöystävälliset aurinkopaneelit mökille ovat heille luonnollinen valinta.

Aurinkopaneelien lisäksi myös sähkösopimus kannattaa kilpailuttaa

Aurinkopaneelit hinta

Kuinka paljon aurinkopaneelit sitten maksavat? Kokonaisen aurinkopaneelijärjestelmän voi saada jo noin 4 500 – 5 000 eurolla. Aurinkopaneelijärjestelmät ovat huolettomia ja kestäviä, joten jo muutamilla tuhansilla euroilla voit saada hankittua vuosikymmeniä kestävän järjestelmän, joka ei juurikaan huoltoa kaipaa. Jatkossa aurinkopaneeleilla tuotettu sähkö voi säästää luonnonvarojen lisäksi myös rahaa, sillä aurinkoenergian avulla on mahdollista alentaa sähkölaskua. On kuitenkin tärkeää, että aurinkosähköjärjestelmä mitoitetaan oikein ja tässä kohtaa tavallinen kuluttaja tarvitseekin yleensä asiantuntijan apua.

Kilpailuta sähköyhtiöt maksutta. Palvelun tarjoaa: Zmarta

Aurinkoenergian valitseminen onkin järkevä vaihtoehto myös taloudellisesti, sillä sen avulla on mahdollista pudottaa asumisesta muodostuvia kuluja ja siirtyä askeleen lähemmäs omavaraisuutta. Moni kuluttaja on seurannut pelon sekaisin tuntein sähköenergian hintakehitystä ja mitä omavaraisempi olet sähköntuotannon suhteen, sitä vähemmän sähköenergian hinnan heilahtelut vaikuttavat talouteesi. Tiesitkö, että sinulla on myös mahdollisuus myydä aurinkopaneeleilla tuottamaasi aurinkosähköä valtakunnalliseen sähköverkkoon, jos sinulle jää ylimääräistä aurinkoenergiaa?

Aurinkopaneelien asennus hinta

Aurinkopaneelien asennus hinta kannattaa kilpailuttaa ennen paneelien asennuttajan valitsemista! Aurinkopaneelien asennuksen hinnoissa on nimittäin suuria vaihteluita ja asentamisen hinta voi vaihdella noin 400 eurosta noin 5 000 euroon. Asennettuina aurinkopaneelit maksavat noin 2 000 eurosta noin 30 000 euroon kohteen luonteesta riippuen. Osa aurinkopaneelien asennuksen ammattilaisista tarjoaa myös aurinkopaneelit asennettuina näppärällä rahoituksella. Näin voit saada kotiisi tai mökillesi aurinkopaneelit jo noin 60 euron kuukausimaksulla. Asennustöiden osalta voit hyödyntää myös kotitalousvähennysoikeutta! Näin hieman pienemmälläkin budjetilla on mahdollista hankkia aurinkopaneelit asennettuina eikä aurinkopaneelien asennus hinta muodostu paneelien hankkimisen esteeksi. Jatkossa aurinkopaneelit säästävät rahaa, koska niiden tuottama aurinkosähkö pienentää sähkölaskua.

Katso myös: Tuulivoimalan rakentaminen

Aurinkoenergiapaketti sähköyhtiöltä

Aurinkoenergiapaketti sähköyhtiöltä on vaivaton valinta halutessasi aloittaa aurinkoenergian käytön kotonasi tai mökilläsi. PKS tarjoaa monenlaisia aurinkopaneelipaketteja, joiden hinnat vaihtelevat 5 990 eurosta 12 990 euroon. PKS tarjoaa erilaisia Aurinkotuottaja-paketteja, joista esimerkiksi Aurinkotuottaja 3 -paketti on teholtaan 3,2 kWp ja sisältää kahdeksan 400 Wp -paneelia. Tämä paketti maksaa tällä hetkellä 5 990 euroa, josta asennuksen osuutta on 2 396 euroa ja josta voi saada kotitalousvähennystä 958 euroa. Tässä paketissa käytetään Fronius Symo 3 -invertteriä.

Lumme Energia tarjoaa näppäriä Avaimet käteen -aurinkoenergiajärjestelmäratkaisuja, jotka räätälöidään kunkin asiakkaan tarpeiden mukaan. Paketit sisältävät alkukartoituksen, järjestelmän suunnittelun, järjestelmän toimituksen ja mahdolliset huolto- ja ylläpitopalvelut. Jos Lumme Energian paketit kiinnostavat sinua, kannattaa pyytää Lumme Energialta maksutonta soittoaikaa, jonka aikana voidaan kartoittaa tarpeitasi aurinkoenergian suhteen.

OFF-GRID-aurinkoenergiapaketti on Sunwindin tarjoama palvelu aurinkoenergiasta kiinnostuneelle asiakkaalle. Paketit räätälöidään asiakkaan tarpeiden mukaan ja ne soveltuvat hyvin monenlaisiin käyttötarkoituksiin, sillä tarjolla on niin pieniä 12V-järjestelmiä kuin suurempiakin paketteja. Tarvittaessa Sunwind auttaa sinua myös löytämään apua valitsemasi paketin asennuksessa.

Kotisol Oy tarjoaa asiakkailleen näppäriä avaimet käteen aurinkosähköjärjestelmien asennuksia. Yrityksellä on pitkä kokemus aurinkosähköjärjestelmien toimittamisesta ja asiakas voi luottaa sen ammattitaitoon. Helenin kautta on mahdollista hankkia katolle kuin katolle sopivat aurinkopaneelit. Helenin kautta hankittaessa paneelit maksavat edullisimmillaan 5 200 euroa. Tästä summasta voi vielä saada kotitalousvähennyksen.

UKK: Aurinkopaneelit

 • Voiko aurinkopaneelien avulla säästää rahaa?
  Aurinkopaneelien avulla voi säästää rahaa. Niiden avulla tuotettu aurinkosähkö pienentää sähkölaskua ja mitä omavaraisempi kotitalous on sähkön suhteen, sitä vähemmän sähköenergian hinnan vaihtelut vaikuttavat siihen.
 • Miksi kannattaa hankkia aurinkopaneelit?
  Aurinkopaneelien tuottama sähkö on ympäristöystävällistä. Aurinkoenergian avulla voi säästää myös rahaa.
 • Voiko aurinkopaneelit hankkia osamaksulla?
  Monet aurinkopaneelien toimittajat tarjoavat myös erilaisia rahoitusvaihtoehtoja. Kannattaa tutustua näihin vaihtoehtoihin ja valita itselle parhaiten sopiva rahoitustarjous.
 • Täytyykö minun osata itse asentaa aurinkopaneelit?
  Sinun ei tarvitse osata itse asentaa aurinkopaneeleita. Monet aurinkopaneeleiden toimittajat tarjoavat avaimet käteen -ratkaisuja, joihin kuuluu paneelien asennustyöt.
 • Vaativatko aurinkopaneelit runsaasti huoltotöitä?
  Aurinkopaneelit eivät vaadi runsaasti huoltotöitä. Itse asiassa paneelit ovat lähes huoltovapaa vaihtoehto.
Scroll to Top