Sähkösopimus Tampere

Kaikki tamperelaiset tarvitsevat sähköt koteihinsa, ja sähkökitaraansa Juicen mukaan, mutta turhan moni tyytyy vain ottamaan sähköt kotiin jostain sen enempää asiaa ajattelematta. Tämä johtaa yleensä siihen, että kun sähkölasku kilahtaa postiluukusta, karvat nousevat pystyyn ja otsa rypistyy: hyvä tarjous ei ollutkaan niin hyvä kuin luvattiin.

Yhä useampi on alkanut onneksi kiinnittää huomiota siihen, että sähköt voi nykyään kilpailuttaa ja monet tamperelaiset haluavat leikata menojaan kaikin mahdollisin tavoin. Yksi hyvä paikka aloittaa on sähkösopimus Tampereella, joka kannattaa kilpailuttaa, jotta saat tulevaisuudessa todennäköisesti pienempiä laskuja ja juurikin sellaista sähköä, jota haluat.

Kilpailuta sähkösopimus maksutta.
Kilpailutuksen tarjoaa: Vertaaensin.fi

Sähkön kilpailutus Tampereella

Tampereella toimii yksi Suomen vanhimmista edelleen toiminnassa olevista sähköyhtiöistä, Tampereen Sähkölaitos. Se on monen tamperelaisen valinta, koska se tarjoaa monipuolisesti erilaisia sopimuksia ja sen hinnat ovat melko alhaiset.

Sähkön kilpailutus onnistuu helposti ja monella eri tapaa. Tampere on iso ja merkittävä kaupunki, joten monet muualta tulleet sähköyhtiöt ovat myös tulleet kaupunkiin ja niihin voi törmätä katumainoksissa tai suoramyyjien muodossa vaikkapa ostoskeskuksissa. Näillä myyjillä on yleensä hieman tavallista paremmat tarjoukset, joten niitä kannattaa ihmeessä kuunnella, mikäli sähkön kilpailutus on ajankohtainen asia.

Myös netin kautta on mahdollista kilpailuttaa ja usein myös tehdä samalla istunnolla sähkösopimus. Tampereen Sähkölaitos on panostanut näkyvyyteensä netissä ja se on vertailtavissa kaikilla Suomen eri vertailusivustoilla riippumatta siitä, ovatko ne mainosrahoitteisia vai esimerkiksi Energiaviraston ylläpitämiä.

Tampereen Sähkölaitokselle on myös mahdollista jättää yhteydenottopyyntö, jolloin voit parhaimmillaan saada itsellesi räätälöidyn sähkösopimuksen vaikkapa sähköpostiisi. Sähkölaitokselle voi myös soittaa ja sopimuksen voi tehdä kätevästi puhelimen välityksellä.

Sähkön hinta Tampereella

Tampereella on osittain Tammerkosken ansiosta panostettu vesivoimaan, joka on Suomessa halvin tapa tuottaa sähköä. Lisäksi merkittävä osa sähköä tuottavista voimaloista on yhtiön itsensä omistamia. Nämä seikat ovat vaikuttaneet siihen, että Tampereen Sähkölaitoksella ei ole yhtä suuria paineita nostaa hintoja kuin muilla yhtiöillä. Lisäksi Sähkölaitos on kokonaisuudessaan Tampereen kaupungin omistama, ja paikalliset äänestäjät ovat ilmaisseet monissa vaaleissa tahtonsa säilyttää tämän juurikin näin, jotta tamperelaisilla itsellään on mahdollisuus vaikuttaa sähkön hintoihin edes jotenkin.

Tampereen Sähkölaitos tarjoaa tällä hetkellä 10 eri sopimusta. Niissä kaikissa on perusmaksu, joka on joko 1,98 tai 3,98 €/kk. Sähkön hinta on halvimmillaan hieman reilut 6,5 snt/kWh ja kyseinen sopimus on määräaikainen, joten hinta ei hyppää äkkiä ylös, kun pakkanen alkaa kiristymään.

Muissa sähkösopimuksissa hinta pyörii 7–8 snt/kWh välillä ja tuotantotavat ovat pääsääntöisesti ympäristöä vähän kuormittavia. Sähköä tuotetaan sekä vesi-, tuuli- että aurinkovoimalla, mutta myös jätteen ja/tai biomassan poltolla, joka auttaa isoa kaupunkia pitämään kaatopaikkansa mahdollisimman vähäisessä käytössä. Lisäksi jääkiekkokaupunkina Tampere tarjoaa sopimuksen, jossa melkein neljännes 3,98 euron perusmaksusta menee junioritoiminnan tukemiseen.

Sähkön siirrosta vastaa Tampereella erillinen yhtiö, Tampereen Sähköverkko, joka lähettää aina oman laskunsa sähkön kulutuksen perusteella sekä kerää lain määräämän sähköveron. Tähän hintavertailuun ei ole otettu mukaan sähkön siirtohintoja, joten ne kannattaa tarkistaa erikseen.

UKK: Sähkösopimus Tampereella

1. Miten käy siirtohintojen, jos vaihdan yhtiötä?
Lain mukaan siirtoyhtiö ei voi muuttaa hintoja sen mukaan, mistä ostat sähköt.

2. Saako sähköstä S-bonuksia?
Kyllä, suurimmasta osasta Tampereen Sähkölaitoksen sopimuksista voi saada bonuksia, mikäli sinulla on S-Etukortti. Asia kannattaa mainita sopimusta tehtäessä.

3.Mistä sähköni tulee?
Sähkön alkuperästä saa tietoa sekä yhtiön kotisivuilta että sähkölaskusi erittelyosasta. Tampereen Sähkölaitokselle on myönnetty myös Avainlippu-merkki, eli ostamalla sähköä Tampereen Sähkölaitokselta tuet suomalaista työtä.

Scroll to Top