Sähkön kilpailutus yrityksille

Sähkölasku on yrityksille tavallinen menoerä. Hintatietoja vertailemalla voit karsia ylimääräisistä kustannuksista. Yrityksen sähkön kilpailutukseen tarvitset yrityksen tiedot, vuosikulutusarvion, sekä tiedon sopimustyypistä.

sähkön kilpailutus yrityksille
Hyödynnä Fortumin vihreä sähkötarjous yrityksille: Jopa puoli vuotta ilman perusmaksuja!

Ilmoittamalla nämä kolme asiaa saat jo arvion sähkösopimuksesta eri sähköyhtiöiltä, ja voit valita yrityksellesi sopivimman vaihtoehdon listauksesta. Yrityssähkö hinta riippuu tietenkin kulutuksesta, ja sopimustyypistä, mutta yrityksen sähkön kilpailutus auttaa myös vertailemaan hintoja. Tällöin sähkön hinta liikkuu yleensä noin 4–5 sentin välillä, ja tämä riippuu tietenkin sähköyhtiöstä sekä sopimuksesta, ja sähkön kulutuksesta. Pääasiallisesti kuitenkin hinnat lähtevät siitä 4–5 sentistä/kWh, minkä lisäksi tulee maksettavaksi usein jonkinlainen perusmaksu, joka maksetaan kuukausittain.

Tämän perusmaksun hinta on yleensä noin 3–5 euroa kuukaudessa, mikä tietenkin jälleen kerran vaihtelee sähköyhtiön mukaan. Jotkin sähköyhtiöt tarjoavat sopimusta tehdessä asiakkailleen esimerkiksi ensimmäisen vuoden ilman perusmaksua tai muuta vastaavaa, joten tämänkin voi ottaa huomioon, kun kilpailuttaa yrityksen sähkösopimusta. Huolellisen vertailun avulla voi säästää yritykselle pitkällä aikavälillä huomattavan summan rahaa, jonka voi sitten käyttää vaikka yrityksen kasvuun tai miksei vaikka työntekijöiden virkistyspäivään.

Katso sähkösopimuksen kilpailutus kotitalouksille tästä! 

Sähkösopimus yritykselle

Kun tehdään sähköyhtiön kanssa sähkösopimus yritykselle, niin tulee ottaa huomioon tietenkin yleisimmät asiat, eli onko kyseessä luotettava yhtiö, jonka palvelut vastaavat yrityksen tarpeita, ja tämän lisäksi tietenkin voi ottaa selvää minkälaisissa hinnoissa sähkö liikkuu eri sähköntarjoajilla. Sähkösopimusten vertailussa kannattaa pitää kuitenkin silmät ja korvat auki, jotta ei joudu ongelmiin kuten surullisen kuuluisassa Fi-Nergy tapauksessa.

Kun yrityksen edustaja vertaa sähkön hintoja, kannattaa muistaa, että joillakin sähköyhtiöillä voi olla halvempien hintojen sijaan paremmat asiakasedut. Tai joillakin voi olla hieman kalliimmat hinnat, mutta hintaan voi kuulua ilmainen sähkötapaturmavakuutus. Kannattaa tarkistaa monelta eri sähköyhtiöltä, mitä eri etuja olisi mahdollista saada, ja paljonko sähkö maksaa. Näiden pohjalta voi sitten alkaa tekemään päätöksiä.

Jos aikoo hankkia sähköt yritykselleen, niin tulee muistaa, että sähkönsiirto yritykset määräytyvät asuinpaikan tai yrityksen sijainnin mukaan, jolloin tulee olla sopimukset erikseen itse sähkömyynnistä, kuin myös sähkönsiirrosta. Siirtosopimuksia ei siis voi kilpailuttaa, vaan on valittava se sähkönsiirtoja tekevä yhtiö, joka alueella toimii.

Sähkösopimuksen sen sijaan voi kilpailuttaa, ja niin tulisikin aina tehdä. Sähkösopimuksen kilpailutuksella kun voi olla monia hyötyjä yritykselle varsinkin pitkällä tähtäimellä. Kannattaa aina käyttää aikaa ja huolellisuutta sähkön kilpailutukseen, jotta yritykseltä säästyisi aikaa, hermoja sekä rahaa tulevaisuudessa.

sähkön kilpailutus yrityksille

Sähkötarjous yritykselle

Sähkön hinta yrityksille liikkuu noin 4–5 sentissä yleensä, minkä päälle tulee usein jonkinnäköisiä perusmaksuja, jotka toimivat kuukausihinnoilla. Tämän takia vertailu onkin kannattavaa, sillä sen avulla voi varmistaa mahdollisimman edullinen sähkö yritykselle. Monilla sähköyhtiöillä on melko edullista sähköä yrityksille tarjolla, joten usein valinta kannattaa perustaa siihen, saako sähköyhtiöltä esimerkiksi jonkinlaisia etuja tai muuta vastaavaa. Netti on kyllä pullollaan nykyaikana tarjouksia erilaisilta sähköyhtiöiltä, joten kilpailutus on kannattavaa siinä mielessä, että voi varmasti tulla varmaksi siitä, että on saanut parhaan sopimuksen tehtyä luotettavimman sähköyhtiön kanssa. Myös yrityksille on tarjolla sekä kiinteähintaisia sähkösopimuksia, että pörssihintaisia sähkösopimuksia.

Sähkötarjoukset ovat kuitenkin joskus myös hyvin kannattavia, joten jos jostain löytyy yritykselle edullinen sähkösopimus, jota ei voi sivuuttaa, niin se kannattaa sivuuttaa. Jotkin sähköyhtiöt säästävät myös esimerkiksi asiakkaidensa aikaa. Jos yrityksellä on esimerkiksi tarvetta tehdä sähkönsiirtosopimus siirtoyhtiön kanssa, niin jotkut sähköyhtiöt voivat tehdä sen yrityksen puolesta, mikä on ihan hyvä palvelu.

Kannattaa muistaa kuitenkin myös, että useimmat sähkösopimukset perustuvat sähkönkulutukseen, joten jos yrityksellä kuluu paljon sähköä esimerkiksi kuukausittain, niin silloin voi kysyä sähköyhtiöiltä tarjousta kulutukseen perustuen. Hintaa voi saada alemmas, jos sähköä kuluu yrityksellä todella paljon, sillä sähköyhtiöt tietenkin haluavat kyseiset yrityksen asiakkaikseen, että he saavat myytyä sähköään.

Miksi kilpailuttaa yrityksen sähkösopimus?

Kuten aiemminkin on mainittu tässä artikkelissa, niin yksinkertaisesti kilpailuttaminen vain on kannattavaa sen takia, koska kaikki sähköyhtiöiden sähkösopimukset sekä tarjoukset löytyvät samasta paikasta, ja niitä on sen takia helppo vertailla. Vertailua tekemällä voi säästää yritykselle aikaa sekä rahaa, ja voi saada mielenrauhaa, kun tietää että yrityksen sähkösopimus on kunnossa ja sopimus on tehty luotettavan sekä yrityksen tarpeisiin sopivan sähköyhtiön kanssa yhteistyössä.

Oli tilanne mikä hyvänsä, jos yritykselläsi on tarvetta sähkösopimukselle, niin kannattaa toimia tämän yksinkertaisen sekä helpon ohjeen mukaan:

  • Kilpailuta sähkösopimus netissä helposti täyttämällä perustiedot lomakkeeseen
  • Vertaile eri sähköyhtiöitä sekä sähkösopimuksia huolellisesti
  • Valitse juuri sinun yrityksellesi sopiva sähköyhtiö
  • Tee sähkösopimus valitsemasi yhtiön kanssa
  • Säästä rahaa, aikaa ja nauti uudesta sopimuksesta!

Sähkön kilpailutus yritykselle: Kysymyksiä ja vastauksia

Miten yrityksen sähkösopimuksen kilpailuttaminen tapahtuu?
Kilpailuttaminen tapahtuu helposti sekä nopeasti netin välityksellä. Sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin täyttää perustiedot lomakkeeseen, valita yrityksellesi sopiva sähkösopimus, ja tehdä sähkösopimus valitsemasi yhtiön kanssa.

Millä hinnalla sähköä saa yrityksille?
Hinnat riippuvat hyvin paljon sähköyhtiöstä. Tämän takia kilpailutus onkin kannattavaa, kun voi valita helposti vain edullisimman tarjoajan luettelosta. Suurimmilta osin hinnat liikkuvat kuitenkin perusmaksujen lisäksi 4–5 sentin/kWh välimaastossa sähköyhtiöstä riippuen.  

Saavatko yritykset tarjouksia sähkösopimusta tehdessä?Tämäkin riippuu sähköyhtiöstä, mutta hyvin usein melkein jokainen sähköyhtiö tarjoaa yrityksille jonkinlaisia tarjouksia, olipa se sitten esimerkiksi ensimmäinen vuosi ilman perusmaksua, tai vaikkapa jonkinlaisia asiakasetuja.

Voiko sähkönsiirtoa kilpailuttaa?
Sähkönsiirtoa ei valitettavasti voi kilpailuttaa, vaan sähkönsiirtoyhtiö määräytyy sen mukaan, missä yrityksesi sijaitsee, eli joka alueella toimii tietty sähköyhtiö, jonka avulla sähkönsiirto tapahtuu.

Pitääkö sähkönsiirtosopimus tehdä erikseen?
Sähkönsiirtosopimus pitää pääasiallisesti tehdä erikseen, jos sähköyhtiö ei tee sitä yrityksen puolesta.

Scroll to Top