Sähkösopimus Vaasa

Sähkö on monelle vaasalaiselle pakollinen paha, joka vain pitää järjestää kotiin tai muuten täytyy kituuttaa pimeässä ja kylmässä merituulen äärellä. Vaikka moni voi nukkua yönsä ihan rauhassa luottaen siihen, että valot tulevat nappia painamalla, lähes kaikki tuskastelevat viimeistään siinä vaiheessa, kun sähkösopimus Vaasa kilahtaa postilaatikosta.

Laskun tutkiskelun ja maksamisen jälkeen alkaa mieltä painaa, josko halvempi sähkösopimus olisi edes mahdollinen Vaasassa. Lyhyt vastaus tähän on, että kyllä vain. Mutta sen hankkimiseen liittyy pari tärkeää askelta, jotka kannattaa ottaa ajatuksella. Näin asia tulee kerralla kuntoon, eikä sinun tarvitse liikauttaa evääsikään asian puolesta vähään aikaan. Tämän jälkeen saamasi sähkölaskut ovat todennäköisesti pienempiä ja juuri sellaisia kuin haluat.

Kilpailuta sähkösopimus maksutta.
Kilpailutuksen tarjoaa:

zmarta

Sähkön kilpailutus Vaasa

Vaasassa toimii kaksi sähköyhtiötä, jotka molemmat ovat jo pitemmän aikaa tottuneet myymään sähköä niin Vaasaan kuin muuallekin Suomeen: Vaasan Sähkö ja Nordic Green Energy. Paikallisia vaihtoehtoja löytyy siis tuplasti enemmän kuin suomalaisilta paikkakunnilta keskimäärin.

Sähkön kilpailutus Vaasassa onnistuu monella tapaa. Molemmat paikalliset yhtiöt ovat pitäneet oviaan auki niille, jotka haluavat sopia asiasta paikan päällä, joskin tulostaan kannattaa etukäteen sopia, jotta juuri sinulle voidaan tarjota oikeaa sähkösopimusta eikä mitään geneeristä perustarjousta, jonka kuka tahansa löytää netistä.

Netistä puheen ollen; molemmat yhtiöt ovat mainostaneet aktiivisesti netissä kaikilla sellaisilla alustoilla, joissa sähkön kilpailutusta tekevät ihmiset pyörivät. Ne ovat myös varautuneet siihen, että suurin osa sähkön kilpailuttajista käyttää mainossivustoja, joissa sähköyhtiöt voivat maksaa siitä, että vertailu nostaa juuri näiden yritysten tarjouksia ylemmäs. Molemmat vaasalaiset sähköyhtiöt ovatkin lähteneet taklaamaan tätä pudottamalla hintojaan, mikä parantaa niiden näkyvyyttä.

Molempien yhtiöiden verkkosivuilta löytyy myös yhteystietolomake, jonka avulla voit pyytää yhtiötä lähettämään sinulle tarjouksen suoraan tai muuten vain olemaan yhteydessä sähköön liittyen. Tätä kannattaa hyödyntää erityisesti, jos ei ole kiire. Näin sinulla on valmiit tarjoukset vaikkapa sähköpostissa ja saat tehtyä kilpailutuksen helposti juuri silloin, kun itsellesi sopii. Molemmilla yhtiöillä on myös kattava puhelinpalvelu ja soittaminen onnistuu molempiin suuntiin.

Sähkön hinta Vaasa

Sähkön hinta Vaasassa on ollut perinteisesti melko alhainen. Tämä johtuu siitä, että Vaasan Sähkö on pitänyt hintojaan selkeästi alle maan keskitason eikä Nordic Green Energy ole ollut kaukana jäljessä. Molemmat yhtiöt ovat myös panostaneet uusiutuvaan ja päästöttömään energiaan, joka on lisännyt myyntiä tuntuvasti.

Vaasan Sähkö tarjoaa neljää erilaista sopimusta, joista halvin on hieman reilu 6 snt/kWh. Sopimuksen perusmaksu on 3,5 €/kk ja se on voimassa kaksi vuotta. Lisäksi yhtiö tarjoaa toistaiseksi voimassa olevaa sopimusta, mutta siinä sähkön hinta pyörii 7,5 snt/kWh molemmin puolin ja saattaa muuttua koska tahansa suuntaan tai toiseen.

Nordic Green Energyllä on myös neljä erilaista sopimustyyppiä, joista halvin on kahden vuoden määräaikainen sopimus, jossa sähkön hinta on hieman yli 8,5 snt/kWh, mutta sopimuksessa ei ole perusmaksua. Yhtiön erikoisuutena on kvartaalisopimus, jossa sähkön hinta seuraa markkinahintaa ja se tarkastetaan neljä kertaa vuodessa. Sopimus on toistaiseksi voimassa.

Näiden lisäksi sähkölaskuun kuuluu myös sähkön siirto, josta vastaa Vaasan alueella Vaasan Sähköverkko, joka toimii myös kaupungin pienemmissä ympäryskunnissa. Näissä hintavertailuissa ei ole huomioitu siirtohintoja.

UKK: sähkösopimus Vaasa

Tähän olemme koonneet joitakin usein kysyttyjä kysymyksiä koskien Vaasan sähkösopimuksia ja paikallista sähkönkulutusta noin yleensä.

1. Mitkä asiat vaikuttavat siirtohintoihin?
Vain ja ainoastaan oma sähkönkulutuksesi ja sähköveron suuruus. Siirtoyhtiö ei saa nostaa hintoja, mikäli vaihdat sähköyhtiötä pois paikalliselta.

2. Mihin vaasalaiset sähköyhtiöt toimittavat sähköään?
Molempien paikallisten yhtiöiden toimitusalue on koko Suomi Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

3. Mistä saan tietoa sähkön alkuperästä?
Voit selvittää sähkösopimuksen alkuperän joko yhtiön verkkosivuilta valitsemalla sen sopimuksen, jonka olet jo tilannut. Voit myös katsoa sähkölaskusi erittelyosasta, mikä on kuluttamasi sähkön alkuperä.

Scroll to Top