Sähköyhtiö Helenillä on huomattavasti erilaisia sopimusvaihtoehtoja, sekä kannattava ja suuri kaukolämpöverkosto. Helen sähkön hinnat vaihtelevat.
Helen Oy, jota aiemmin kutsuttiin Helsingin Energiaksi, on yksi Suomen tunnetuimmista sekä suurimmista sähköyhtiöistä. Helen on perustettu jo vuonna 1909 Helsingissä, ja yhtiö myy Helsingissä kaukojäähdytystä sekä kaukolämpöä. Tämän lisäksi Helen myy sähköä ympäri Suomen.

Helen Sähkösopimus: Mikä on sähkön hinta Helenillä?

Yhtiö yhdistettiin vuonna 1977 Helsingin kaupungin kaasulaitoksen kanssa, joka nimensä mukaisesti tuottaa kaupunkikaasua. Tällöin yhtiön nimi oli Helsingin kaupungin energialaitos. Vuonna 1995 nimi vaihdettiin takaisin Helsingin Energiaksi, ja sillä nimellä sitä kutsuttiin vuoteen 2015 asti, kunnes liikelaitos yhtiöitettiin vuonna 2014, ja yhtiön uudeksi nimeksi tuli Helen 1. tammikuuta vuonna 2015. Helen on myynyt kaukolämpöä jo vuodesta 1953. Helsingissä yli 90 prosenttia kiinteistöistä lämmitetään kaukolämmöllä, mikä on yksi syy siihen, että Helen on Suomen suurin kaukolämpöä myyvä yritys. Helen on 100-prosenttisesti Helsingin kaupungin omistama.

Helen Oy:llä on ollut jo pitkään tavoitteena tehdä energiantuotannosta ilmastoystävällisempää, ja Helen onkin yksi tunnetuimpia aurinkopaneelien myyjiä. Helenin pidemmän ajan tavoite on saada energiantuotannosta kokonaan ilmastoneutraali, ja yhtiö onkin asettanut itselleen tavoitteen saavuttaa energiantuotannon ilmastoneutraalisuus vuoteen 2050 mennessä.

Tämän tavoitteen saavuttaakseen Helen Oy tekee koko ajan päästöjen vähentämisen sekä uusiutuvan energian lisäämisen kunniaksi vaiheittaisia investointeja, ja näin Helen voi myös samalla hyödyntää kaikkien uusien teknologioiden tarjoamat ratkaisut. Helen kehittää tunnetusti myös asiakkaidensa kanssa yhdessä energiantuotantoratkaisuja ilmastoystävällisen sähköntuotannon hyväksi.

Helen Sähkösopimus: Näin sähkösopimus solmitaan

Helen mainostaa jatkuvasti, että sähkösopimuksen kilpailuttamalla voit säästää keskimäärin noin 36 euroa perusmaksuissa. Tarjous on tarkoitettu vain niin sanotuille ennakkotilaajille, mikä tarkoittaa sitä, että sopimus voi alkaa aikaisintaan kuukauden kuluttua siitä, kun sopimus on tehty. Tähän sääntöön on kuitenkin olemassa poikkeustilanne, joka on se, jos on muuttamassa juuri sillä hetkellä. Jos on siis muuttamassa, niin sopimus voidaan tehdä alkamaan heti.

Helen sopii asiakkaidensa kanssa sähkön myyntihinnasta. Helenin kanssa tehdään kahden vuoden Helen määräaikainen sähkösopimus, jonka aikana sähkön hinta pysyy koko ajan samana, vaikka Helen markkinahintasähkö nousisikin sopimuksen aikana. Helenin on siis se, että ensimmäisen vuoden sopimuksesta saa ilman minkäänlaista perusmaksua, ja toisen vuoden aikana perusmaksua maksetaan 3 euroa kuukaudelta. Eli tästä ensimmäisestä vuodesta tulee siis tämä 36 euron säästö perusmaksusta. Eli sähkön hinta helen laskee hieman jo tästä.

Helen tuntisähkö mix on mahdollista saada esimerkiksi aika- ja kausisähkön muodossa, jolloin hinta on yöllä hieman halvempi kuin päivällä. Keskimäärin tässä sopimuksessa kWh hinta on noin 8,67c/kWh päivällä, ja yöllä noin 7,42c/kWh. Helen sähkön hinta on melko perusluokkaa, eli kWh hinta Helenillä on keskimäärin 5,59 senttiä /kWh. Tämän lisäksi sopimukseen kuuluu kuitenkin myös toinen sähkösopimus helen tarjous, mikä on sähkötapaturmavakuutus koko perheelle, jota kaikki sähköyhtiöt eivät välttämättä tarjoa.

Helenin sähkö on CO2-vapaasti tuotettua, mikä tarkoittaa sitä, että kun sähköä tuotetaan, niin tuotannossa ei käytetä fossiilisia polttoaineita, mikä ei tule sinänsä yllätyksenä ottaen huomioon, että Helen pyrkii olemaan hyvin ympäristöystävällinen sähköyhtiö. Sähkösopimuksen teko Helenillä on hyvin yksinkertaista. Netissä voi täyttää yksinkertaisen lomakkeen jossa kysytään perustiedot, minne sähkön haluaa, sopimuksen alkamispäivämäärät sekä laskutus.

Helen sähkö tarjous: Katso tarjoukset!

Kun tekee sähkön kilpailutus Helen, niin uusille asiakkaille on luvassa siis 36 euron säästö perusmaksuista sähkösopimusta tehdessä, minkä lisäksi saa Helen sähkö tarjous sähkötapaturmavakuutuksen ilmaiseksi. Tämän lisäksi Helen tarjoaa esimerkiksi erilaisia kampanjoita, sekä asiakasetuja, jotka vaihtuvat ajoittain.

Yksi sähkösopimus Helen tarjous on myös esimerkiksi oman aurinkopaneelin vuokraaminen Heleniltä. Aurinkopaneelin voi siis vuokrata, mutta jos haluaa koko kodin aurinkovoimalla toimivaksi, voi pyytää Heleniltä tarjouksen tästä. Helen mainostaa, että oman kodin katolle voi saada Helen sähkötarjous avulla aurinkopaneelit jopa alle 5300 eurolla. Aurinkopaneelin hinta ei kuitenkaan ole niin kallis, mitä tarjous saattaa antaa ymmärtää, sillä aurinkopaneelit ovat kelpoisia kotitalousvähennykseen, joka on tässä tapauksessa 20 prosenttia. Se on jo aika iso summa tällaisesta hinnasta.

Aurinkopaneelien ostajille eivät kuitenkaan lopu tarjoukset vielä tähän, sillä Helen takaa, että uusille aurinkopaneeliasiakkaille annetaan virtuaaliakku ensimmäiseksi vuodeksi ilman minkäänlaisia maksuja. Virtuaaliakun avulla voi esimerkiksi varastoida aurinkopaneelien tuottaman, mutta hyödyntämättä jääneen ylimääräisen energian, ja energian voi sitten käyttää, kun sitä tarvitsee.

Lue myös: Sähkön siirtohinta: Voiko siirtohintaa kilpailuttaa?

Eli kaiken kaikkiaan Helenillä riittää kyllä tarjouksia monelle asiakkaalle, ja vaikka tällä hetkellä ei olisikaan sellaista tarjousta, mistä itse pitäisi, niin kannattaa muistaa, että Helen vaihtelee tarjouksia ja kampanjoita suhteellisen usein. Joten kannattaa pysyä kuulolla ja tarkistella vaikkapa heidän nettisivuiltaan ajoittain, että olisiko aika vaihtaa sähkön tarjoajaa.

Helen Pörssisähkö

Helen pörssisähkö on tarkoitettu sellaisille ihmisille ja yrityksille, jotka osaavat hyvin säädellä sähkönkäyttöään, ja seuraavat aktiivisesti Nordpoolin spot-hintoja. Helenin pörssisähkö on myöskin melko perushintaista. Yleissähkölle hinta on spot-hinta + 0,24c/kWh. Helen pörssisähkön hinta siis määräytyy tämän 0,24c/kWh lisäksi pohjoismaisen sähköpörssin hinnoista. Sähköpörssi ilmoittaa Suomen hinta-alueen hinnat ajoittain, joten pörssiä kannattaa seurata aktiivisesti, jos hankkii tällaisen sopimuksen.

Kysymyksiä ja vastauksia

Onko Helen kaikista halvin vaihtoehto?
Helen ei välttämättä ole kaikista halvin vaihtoehto, mutta hinnat ovat kyllä hyvin kilpailukykyiset nykyaikaisiin sähköyhtiöihin verrattuna.

Onko Helen ympäristöystävällinen?
Helen on yksi ympäristöystävällisimmistä sähköyhtiöistä, ja Helenin tavoite onkin olla ilmastoneutraali sähköntuottaja vuoteen 2050 mennessä.

Onko Helenillä tarjouksia?
On. Helenillä on uusille asiakkaille esimerkiksi 36 euron säästötarjous perusmaksuissa, jonka lisäksi saa sähkötapaturmavakuutuksen.

Tarjoaako Helen asiakkailleen etuja?
Kyllä tarjoaa. Helen tarjoaa asiakkailleen esimerkiksi aurinkopaneelin vuokrausta. Tämän lisäksi heillä on koko ajan vaihtuvia kampanjoita.

Scroll to Top