Tuulivoima on ympäristöystävällistä energiaa, jota saadaan säätämällä kotitalouksiin jopa talvella. Tämä tarkoittaa, että tuulisähköä varastoidaan, eikä sitä syötetä suoraan.

Kilpailuta tuulisähkön hinta

Tuulivoima tarkoittaa auringon säteilystä peräisin olevaa uusiutuvaa energia. Tuulivoiman kaupallisessa hyödyntämisessä paikalliset tuuliolosuhteet pitää tuntea. Tarvittavat tuuliolot tarkoittavat sekä oikeaa keskinopeutta että turbulenttisuutta ja muita tuulivoimatuotantoa selkeästi rajoittavia seikkoja ovat laitteiden kylmyys ja huurtuminen. Maailman tuulienergiajärjestö WWE kertoo, että tuulivoiman globaali kapasiteetti oli vuoden 2018 lopussa 598,9 GW.

Kilpailuta sähkösopimus maksutta.
Kilpailutuksen tarjoaa VertaaEnsin.fi

Tuulivoima on tuonut Suomeen useita huomattavia investointeja, joidenhyödyt jakaantuvat eri puolille maata. Pienet paikkakunnat saavat tuulivoimaloiden avulla sekä uusia työpaikkoja että myös maanvuokra- ja kiinteistöverotuloja. Tuulivoimahanke tarkoittaa pitkää prosessia, jossa tuulivoiman tuotantomuodolla on useita suotuisia vaikutuksia ympäröivään yhteiskuntaan. Merkittävin hyödyistä lienee hiilidioksidivapaan energiantuotannon selkeä lisääntyminen. Uusiutuvana luonnonvarana myös tuulivoima saa energiansa auringosta.

Tuulivoiman plussat ja miinukset

  • + Tuulivoima on täysin päästötöntä ja uusiutuvaa energiaa, jota on saatavilla lähes rajattomasti.
  • + Tuulivoimasta kierrätetään nykyään noin 80 %.
  • + Tuulivoimalan tuotto 3–9 kk:n aikana on paljon suurempi kuin mitä enemmän resursseja sen valmistukseen, kuljettamiseen, pystytykseen ja purkamiseen kuluu.
  • + Tuulivoimaan kuuluvat hiilidioksidipäästöt ovat 10 g/kWh. Päästöt muodostuvat tuulivoiman rakentamisesta, kasaamisesta sekä kuljettamisesta että huollon tuottamista päästöistä.
  • – Tuuliturbiinien säätövoima tuottaa sähköenergiaa ainoastaan silloin, kun tuulennopeus on oikea, joten Suomi tarvitsee erilaisia energiantuotantolähteitä.
  • – Tuulivoiman negatiivisia ympäristövaikutuksia ovat muun muassa ääni- ja näköhaitat.

Tuulivoiman hinta

Tiesitkö, että maalle rakennetun tuulivoiman investointikustannukset ovat noin 1,2-1,5 miljoonaa euroa, joka on vähän verrattaessa investointikustannuksia merelle rakennettuun tuulivoimalaan. Merelle rakennetun voimalan kustannukset ovat yleisesti noin 20-50 % suuremmat. Tuulivoima on kuitenkin varsin edullista sähköä, sillä Suomessa tuulivoimaloiden käyttöaste on viiden vuoden ajanjaksolla kasvanut entisestään lähes 8 %.

Maalle rakennetun tuulivoimalan tuottaman energian tuotantokustannukset ovat noin 41,4 euroa megawattitunnilta, kun merelle rakennetun tuulivoimalan kustannukset nousevat jopa 68,9 euroon/MWh

Tuulivoiman kustannuksia lisäävät muun muassa varavoiman käyttö sekä sähkön kantaverkon ajankohtainen vahvistaminen että tehonhallinta. Tuulivoiman rakentamisessa myös oikea paikka on aina hyvin tärkeä, sillä olosuhteiltaan sopivalle paikalle rakennettu tuulivoimala voi tuottaa vuodessa noin 3000 megawattitunnin arvosta puhdasta energiaa. Sähkösopimuksen kilpailutus onnistuu myös pelkän tuulisähkön osalta.

Edullista uusiutuvaa sähköä – sinun tarpeisiisi

lmatar Tuulivoima

Tunnetko jo Ilmatar sähköyhtiön? Kysymyksessä on kotimainen tuulisähköä myyvä ja markkinoiva yritys. Tuulivoimaa on tarjolla edullisesti sekä yrityksille että yksityisille kuluttajille. Ilmattaren uusiutuva tuulivoima on todellista supersähköä, sillä se on 100 % uusiutuvaa, puhdasta, ja mikä parasta, täysin kotimaista.

Saatavissa on siis edulliset sähkösopimukset muun muassa seuraaviin Tuulivoima-tarjouksiin:

Tuuli 12 -tuulienergiaa, joka tarkoittaa määräaikaista sopimusta 12 kuukauden kiinteällä sähkösopimuksella 8,99 c/kWh, jossa perusmaksun osuus on 2,49 euroa/ kuukaudessa.

Ilmatar Spot, joka tarkoittaa 100 % uusiutuvaa ja kotimaista tuulivoimaa hintaan 0,45 c/kWh. Hintaan kuuluu Spot marginaali + perusmaksu 2,49 euroa/ kk.

Vattenfall Tuulivoima

Vattenfall Tuulivoimaa voi ostaa kätevästi tekemällä sähkösopimuksen uusiutuvasta energiasta. Vattenfall tarjoaa ainoastaan ilmastoystävällisillä tuotantotavoilla tuotettua energiaa. Tutustutaan seuraavaksi muun muassa kiinteähintaiseen Ilmasto Mix -sähkösopimukseen ja tuntihinnoittelua noudattavaan Tuntisähkö Mixiin. Tarjolla on myös Täystuuli-sähkösopimus, jonka perusmaksu on 3,95 euroa/ kuukaudessa, jossa sähkö 7,69 senttiä/kWh. Täystuuli-sähkösopimuksessa on kiinteä hinta koko varsinaisen sopimuskauden ajan. Suomen Luonnonsuojeluliitto suosittelee Täystuuli ekoenergiaa.

Ilmasto Mix 24 kk

Ilmasto Mix -sähkösopimus tarjoaa 100 % fossiilivapaasti tuotettua tuuli-, vesi- tai ydinvoimaa määräaikaisella 24 kuukauden sopimuksella. Sähköenergian hinta on sama koko asiakkaan ja sähköyhtiön sopimuksen välisen sopimuskauden ajan. Ilmasto Mix perusmaksu on 3,95 euroa/ kuukaudessa ja 7,69 senttiä/ kWh.

Tuntisähkö Mix

Tuntisähkö Mix on puhtaasti sähköenergian pörssihintaa noudattava sähkösopimus. Tuntisähkö Mix on aina tuotettu fossiilittomasti eikä sopimus tule sitomaan kuluttajaa määräajaksi. Sopimuksen perusmaksu on 2,95 euroa/ kuukaudessa + 0,29 senttiä/kWh. Sopimus on aina toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus.

Oulun Energia

Oulun Energia aloitti uusiutuvaa energiaa tuottavan tuulivoimapuiston rakentamisen kesällä 2019, jossa oma sähköntuotanto alkoi vuoden 2021 alussa. Oulun Energia kuuluu Oomi Energiaan, joka on 01.04.2020 toimintansa aloittanut sähköyhtiö.

Nivos Oy

Nivos Oy:llä teet mukavasti uusiutuvaa tuulivoimaa tarjoavan sähkösopimuksen. Nivos Oy:llä on uusiutuvan sähköenergian lisäksi käytössään älykäs etänä toimiva sähkönohjausjärjestelmä, joka löytää mahdolliset viat välittömästi tulevaisuuteen satsaten. Nivos Oy:llä voit toimia myös omana sähköntuottajanasi. Tutustu yritykseen sen omilla verkkosivuilla netissä.

Vaasan Sähkö

Ilmastoystävällinen Vaasan sähkö tuotteineen on kuluttajalle järkevä valinta. Vaasan Sähkön Tuulivoima tarkoittaa vihreää valintaa ekologisen tulevaisuuden puolesta. Vaasan Sähkön edullinen tuulisähkö tuotetaan kotimaassa Vaasan, Ilmajoen, Kristiinankaupungin ja Tornion tuulipuistoissa.

Vaasan Sähkön tuulisähkön energiamaksu on 7,65 senttiä/kWh, jossa perusmaksu on 3,50 euroa/kuukaudessa.

Katso myös: Mikä on halvin sähkösopimus juuri tällä hetkellä?

Tuulisähköä kotiin?

Kukapa ei nykyään haluaisi lämmittää ilmastoystävällisen ja uusiutuvan tuulienergian avulla. Suomessa ja maailmalla tuulivoimaa on tarjolla lähes rajattomasti tuulivoimaloiden ja tuulivoimapuistojen avulla. Ilmastoystävällisten valintojen avulla jokainen asiakkaan käyttämä kilowatti rakentaa puhdasta tulevaisuutta sekä asiakkaalle itselleen että myös tuleville sukupolville.

Kilpailuta sähkölaskusi maksutta. Palvelun tarjoaa: Zmarta

Fingrid tuulivoima

Fingrid Oyj on julkinen osakeyhtiö, joka kehittää ja ylläpitää kotimaista sähkönsiirron kantaverkkoa. Fingrid Oyj:n omistaman kantaverkon halki kulkee käytännössä 75 % kotimaassa käytetystä sähköenergiasta.

Kantaverkon avulla yhdistetään sähköenergian kuluttajat ja tuottajat. Fingrid huolehtii sähkökaupan lisäksi myös energian siirrosta teollisuus- ja jakeluverkkoyrityksille. Fingrid selvitti taannoin myös tuulivoiman suoria vaikutuksia kotimaiseen kantaverkkoon. Suomen voimajärjestelmään on nyt voitu siirtää 2000 MW hajautettua tuulivoimaa. Fingrid Oyj tekee päivityksiä tuulivoiman tuotantoennusteeseen kerran vuorokaudessa reaaliaikaisesti ja tunneittain. Seuraamalla pysyt aina ajan tasalla!

Tuulivoimatuotanto Suomessa

Tuulen liike-energiaa voidaan tehokkaasti muuttaa sähköksi pyöriviä lapoja hyödyntäen. Tuuli tarjoaa roottorille voimaa, joka muuttaa tuulessa olevan liike-energian käteväksi akselin pyörimistä ohjaavaksi nopeudeksi. Vaihdelaatikon avulla syntyvä ja siirtyvä voima siirtyy helposti tornissa olevaan generaattoriin, joka tuottaa sähköenergiaa. Tuulienergiasta noin 70 % syntyy talvikuukausien kuluessa, jolloin ilman tiheys on korkeampi ja tuulee enemmän. Suomessa olevien tuulivoimaloiden koko on nykyään noin 5 MW, mutta tulevaisuudessa teho voi yltää jopa 7 MW:hen.

Tuulivoima UKK

Tuulivoima on puhdas, riittoisa ja ehtymätön energianlähde, jossa tuulen tehtävänä on pyörittää huomattavan suuria roottoriin kuuluvia lapoja. Lopputuloksena tuotetaan puhdasta liike-energiaa, joka muttuu sähköenergiaksi generaattorin avulla. Tuulivoiman osuus kasvaa jatkuvasti ilmastoystävällistä tulevaisuutta silmällä pitäen.

Tuulivoiman potentiaali on ehtymätön. Suurimmat voimalat eivät voi tuottaa sähköä pienillä nopeuksilla, mutta kun tuulen nopeus kaksinkertaistuu, niin tuulivoimaloiden sähköntuotto puolestaan nelinkertaistuu hetkessä. Pienet tuulivoimalat tuottavat sähköä jo aivan matalilla nopeuksilla, jolloin täydennetään esimerkiksi dieselgeneraattoreiden ja aurinkopaneelien energiantuotantoa.

Lue myös: Sähkön kilpailutus yrityksille

Kysymyksiä ja vastauksia tuulivoimasta

  • Miten tuulivoima voi vaikuttaa Suomen huoltovarmuuteen?

Tuulivoima vaikuttaa Suomen huoltovarmuuteen positiivisesti, sillä kotimaassa on rajallinen määrä tuonnista riippumattomia energiantuotantotapoja, jolloin kaikki kotimaiset energiamuodot kannattaa aina hyödyntää täysipainoisella tavalla.

  • Tarvitseeko tuulivoiman tuotanto erityistä säätövoimaa?

Kyllä toisinaan tarvitsee, sillä säätövoiman avulla voidaan säätää esimerkiksi kulutuksen päivittäistä vaihtelua. Säätövoimalla voidaan korjata myös väärin arivoidut kulutuksen ja tuotannon määrät.

  • Kuinka monta tuulivoimalaa Suomesta löytyy?

Suomesta löytyy 821 toimivaa tuulivoimalaa. Kyseinen tieto on ajankohdalta 31.12. 2020.

  • Kuka omistaa suomalaiset tuulivoimalat?

Suomalaisista tuulivoimaloista noin 70 % on suomalaisessa omistuksessa ja loput 30 % eurooppalaisen omistajan hallinnassa.

  • Minkälainen on tuulivoiman riittävyys?

Tuulivoima vaatii aina 3,5-25 m/sekunnissa tuulennopeutta, sillä jos ei tuule tai tuulee aivan liian lujaa, niin tuulivoimalat eivät silloin pysty tuottamaan sähköä.

Scroll to Top