Fortum on sähköyhtiö, jolta löytyy useita sähkösopimustarjouksia, esimerkiksi pörssisähköstä, mutta myös kiinteähintaisista sähkösopimuksista. Lue lisää Fortumin sähkösopimuksista!

Fortum

Fortum on yksi Suomen tunnetuimmista ja suurimmista sähköyhtiöistä. Fortum on perustettu vuonna 1998, ja se muodostuu tunnetuista yrityksistä Neste Oy:stä sekä Imatran Voima Oy:stä. Itse Imatran Voima perustettiin jo vuonna 1932, ja Neste 1948, mutta vuonna 1998 nämä kaksi yhdistettiin Fortum Oyj:ksi, ja näin syntyi Fortum. Vuonna 2004 yritysjakautui jälleen kahdeksi yhtiöksi, jonka seurauksena Neste Oil otti osakseen yhtiön öljyliiketoiminnan, ja Fortum sähköliittymä otti osakseen sähkön- sekä lämmöntuotannon.

Katso Fortumin sähkötarjoukset!

Fortum on tällä hetkellä yksi suurimmista yhtiöistä koko Euroopassa. Yritys tarjoaa sähköä edullisesti kaikkiin koteihin sekä yrityksille myös ilman hiilidioksidipäästöjä, mikä kielii siitä, että kyseinen yritys tekee parhaansa ollakseen ympäristöystävällinen. Julkisuudessa voimakasta huomiota yritys on kerännyt Uniper-yrityskaupasta ja useista välimiesmenettelyn alaisista kivihiilitoiminnoista.

Yhtiön tavoite onkin hiilivapaa tulevaisuus, ja “oma energia”- hiilidioksidipäästöttömän energian osuus sähkötuotannosta oli yrityksellä vuonna 2016 jopa 62 prosenttia. Myös 30 prosenttia energiasta tuotettiin samana vuonna uusiutuvilla ja hiilidioksidipäästöttömillä energianlähteillä.

Vuonna 2020 Fortum Sähkö myös hyväksyi WWF:n ehdotuksen lisätä Pariisin ilmastokokouksen mukaiset tavoitteet yhtiöjärjestykseensä. Vuonna 2013 arvioitiin, että yritys on paras pohjoismainen välttämättömiä peruspalveluita tarjoava yritys liittyen ympäristöystävällisyyteen. Julkisuudessa voimakasta huomiota yhtiö on kerännyt Uniper-yrityskaupasta ja useista välimiesmenettelyn alaisista kivihiilitoiminnoista.

Yhtiö tunnetaan myös hyvistä tarjouksistaan sekä edullisesta sähköstään. Esimerkiksi opiskelijoille Fortum tarjoaa sähköä erityisellä sopimuksella, jota läheskään kaikki sähköyhtiöt eivät tee. Kerromme näistä tarjouksista ja eduista lisää tässä artikkelissa.

Fortum Sähkösopimus: Onnistuu suoraan nettisivuilta!

Fortum sähkösopimus on hyvin helppo tehdä. Asiakkaan tarvitsee vain kertoa, minkälaisessa taloudessa asuu ja paljonko taloudessa kulutetaan sähköä. Tämän jälkeen hän voi valita lisäksi joko aurinkovalinnan, tai 100 % uusiutuvan energian. Fortum sähkön hinta riippuu siitä, minkälaisessa taloudessa asuu ja kuinka paljon sähköä kuluu.

Sähkön hinta Fortum Vakiolla on kerrostaloasuntoon noin 21 euroa kuukaudessa, jos sähköä kuluu noin 2000–3000 kwh/vuosi. Esimerkiksi Fortum kWh hinta olisi tässä tapauksessa siis yhteensä 12,6 senttiä/kwh, ja tähän sisältyy kaikki perusmaksut ja sähköt. Laskutoimituksessa on laskettu, että sähköä kuluu 2000 kWh/vuosi, ja kuukausittainen hinta olisi 21 euroa. Jos kuitenkin kuluttaisi maksimin 3000 kWh tässä sopimuksessa, niin kWh hinta Fortumilla olisi vain 8,4 senttiä/kWh. Aurinkovoima sekä 100 % uusiutuva energia ovat hieman kalliimpia, ja niistä tulee joko 5,90 euron tai 3,90 euron lisä kuukausittaiseen hintaan.

Fortum määräaikainen sähkösopimus on yleensä perinteisesti 24 kuukautta, kuten monissa muissakin sähköyhtiöissä. Tällöin spot tuntihinta on 24 kuukauden sopimukselle 0,3 senttiä/kwh + spot pörssihinta, ja toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella se on 0,5 senttiä/kWh + pörssihinta. Lisäksi näihin kuuluu perusmaksu, joka on 4,50 euroa kuukaudelta, johon sisältyy myös Fortum sähkönsiirto hinta, mutta esimerkiksi tarjouksia hyödyntämällä saa 3–6 kuukautta ilman perusmaksua. Tarjouksista sekä Tarkka pörssisähköstä kerrotaan hieman lisää alempana.

Vertaa sähkösopimusten hinnat täältä!

Fortum sähkö tarjous: Millaisia sähkötarjouksia löytyy?

Tällä sähköyhtiöllä on todella monia hyviä tarjouksia, kuten esimerkiksi sähkösopimus Fortum tarjous sähkösopimuksen tekemällä uudet asiakkaat saavat 6 kuukautta sähköä ilman perusmaksuja. Kannattava sähkötarjous on myös se, että opiskelijat saavat sähköä alennettuun hintaan jopa 15 euron kuukausihinnalla. Opiskelijoiden sähkö on myös aina 100 % hiilidioksidipäästötöntä, joten siitäkään ei tarvitse maksaa 3,90 euron lisämaksua, mikä normaaliin sopimukseen sisältyisi.

Sähkön kilpailutus käy helposti, sillä yrityksen sivuilta löytyy sopimusvertailukaavake, jonka avulla sopimusten vertailu on helppoa. Ensimmäisen 6 kuukauden ajan ei tarvitse edes maksaa perusmaksua, joka olisi normaalisti 4,50 euroa.

Fortum sähkösopimus tarjous tulee myös automaattisesti silloin, kuin sähkösopimuksen määräaikaisuus on päättymässä, joten yritys on varmistanut sen, ettei asiakkaiden tarvitse huolehtia uuden sähkösopimuksen tekemisestä, vaan ehdotetaan sitä heille sopimuksen päättyessä. Myös pörssisähkössä on tällä hetkellä meneillään kampanja. Jos tilaa toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen Fortum Tarkalle, saa 3 kuukauden perusmaksut veloituksetta.

Fortumilla on näiden lisäksi meneillään kampanja nimeltään Pikku juttu, johon osallistumalla asiakkaat voivat tienata itselleen 24 tuntia ilmaista sähköä. Pikku jutun tarkoitus on saada asiakkaat tekemään pieniä ilmastotekoja ympäristön hyväksi. Haasteet lähetetään sähköpostilla, ja haasteita tekemällä ansaitsee itselleen ilmaista sähköä, joka hyvitetään sähkölaskusta.

Halvin sähkösopimus 2021? 

Fortum pörssisähkö: Fortum Tarkka

Fortum pörssisähkö kulkee nimellä Fortum Tarkka. Pörssisähkön osalta Fortumilla voi tehdä joko 24 kuukauden mittaisen sopimuksen, jossa hinta on pörssisähkön tuntihinta + 0,3 senttiä/kWh, jonka lisäksi maksetaan perusmaksu 4,50 euroa kuukaudessa.

Vaihtoehtoisesti voi valita myös toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen, jossa Fortum kaukolämpö maksaa pörssisähkön tuntihinnan lisäksi 0,5 senttiä/kWh. Toistaiseksi voimassa olevaan sopimukseen saa kampanjaetuna 3 kuukautta perusmaksutonta sähköä, jonka hinta normaalisti olisi perinteisen 4,50 euron verran kuukaudelta.

Pörssisähkö voi olla hyvä valinta, jos osaa aktiivisesti seurata pörssisähkön hintoja nordpoolin kautta. Jos on käynnissä vaikkapa iso projekti, jossa sähköä kuluu paljon, toistaiseksi voimassa oleva sopimus voi olla hyödyllinen ratkaisu ongelmaan.

Kysymyksiä ja vastauksia

Saavatko opiskelijat alennusta Fortumilta?
Kyllä saavat. Opiskelijat voivat saada sähkösopimuksen jopa 15 eurolla kuukaudessa, minkä lisäksi sähkö on 100-prosenttisesti hiilidioksidipäästötöntä, josta joutuisi normaalisi maksamaan ylimääräistä.

Onko Fortum ympäristöystävällinen sähköyhtiö?
Yhtiön energiantuotanto on pyritty tekemään mahdollisimman ympäristöystävälliseksi.

Paljonko sähkö maksaa Fortumilla?
Hinnat vaihtelevat paljon sen mukaan, onko opiskelija, minkälaisessa taloudessa asuu, paljonko sähköä kuluu jne. Kannattaa pyytää tarjous omaan tilanteeseen, niin saa paremman kuvan sähkön hinnasta.

Voiko Fortumilta saada tarjouksia?
Fortumilla on tällä hetkellä todella monta tarjousta meneillään. Tarjoukset koskevat niin opiskelijoita kuin aiempia asiakkaitakin.

Vieritä ylös