Ilmatar sähkösopimus: Mitä sähkö maksaa Ilmatarilla?

Ilmatar haluaa tarjota kuluttajille mahdollisuuden hankkia kokonaan ympäristöystävällistä sähköä. Kuten yhtiön nimestäkin voidaan päätellä, kyseessä on tuulivoimalla tuotettua sähköä. Tuulisähkö on erittäin puhdas valinta, sillä se on tuotettu uusiutuvin luonnonvaroin. Ilmattaren tavoitteena on tuottaa täysin puhdasta sähköä ja näin helpottaa ympäristön tilaa. Ilmatar on kotimainen sähköyhtiö, joka on myös itsenäinen sähköntuottaja. Ilmatar rakentaa omia tuulipuistojaan ja omistaa ne aina niiden käytön alusta loppuun saakka. Ilmatar pyrkii olemaan yksi Suomen suurimmista puhdasta sähköä myyvistä sähköyhtiöistä. Se onkin matkalla tuohon, sillä Ilmatar on jo nyt kohtalaisen suuri sähköyhtiö. Ilmatar sähkö on myös erittäin kohtuuhintaista, joten hinta ei ole este hankkia ympäristöystävällistä sähkösopimusta.

Ilmatar Oma Energia antaa mahdollisuuden tutustua omiin sähkösopimuksiin ja mahdollisesti muuttaa niitä. Omille sivuille voi kirjautua sopimusnumerolla ja asiakasnumerolla tai pankkitunnusten avulla. Omilla sivuilla voi myös tutustua omaan sähkönkulutukseen. Se on siis hyvin käytännöllinen palvelu, joka on kaikkien asiakkaiden käytössä.

Ilmatar Sähkösopimus

Ilmatar tarjoaa tuulisähköä, joten Ilmattaren sähkösopimukset ovat aina hyvin ympäristöystävällisiä. Ilmattarella on kolme eri tyyppistä sähkösopimusta, joista kuluttajat voivat etsiä itselleen sopivimman. Kuluttajien keskuudessa suosituin sähkösopimus on Tuuli24. Se on 24 kuukauden määräaikainen sopimus, jonka hinta pysyy kiinteänä koko sopimuskauden ajan. Tuuli24 on sopimus, johon ei myöskään tule perusmaksua. Hinta perustuu siis pelkkään sähkön kulutukseen. Ilmatar tuulisähkö tulee edulliseksi näin, mikäli omaan kotiinsa haluaa tehdä kerralla pidemmän sopimuksen.

Tuuli12 taas on 12 kuukauden mittainen määräaikainen sähkösopimus. Myös tämän sopimuksen kohdalla sähkön hinta pysyy kiinteänä koko ajan. Tuuli12-sopimukseen tulee kuitenkin 2,49 euron suuruinen perusmaksu, joka lisätään sähkölaskuun kuukausittain. Jos Tuuli12-sopimusta verrataan Tuuli24-sopimukseen, on hinnoissa hieman eroa. Tuuli12-sopimuksen hinta kilowattitunnilta on hieman suurempi kuin silloin, jos kuluttaja tekee kahden vuoden sopimuksen.

Jos kuluttaja ei kuitenkaan pelkää hintojen muuttumista, on Ilmattarella silloin tarjolla Ilmatar SPOT -sopimus. Tämä on siis pörssisähkön hintaan perustuva sähkösopimus, jossa hinta vaihtelee koko ajan. Ilmatar SPOT -sopimuksessa siis hinta vaihtelee tunneittain ja on aina sähkön pörssihinta. Alimmillaan hinta voi olla todella edullinen, mutta toisaalta hinta voi myös nousta. Pörssisähkön kohdalla kuluttaja ei siis voi tietää, kuinka suureksi hänen sähkölaskunsa kasvaa. Ilmatar SPOT -sopimuksen kohdalla hinta koostuu Ilmattaren asettamasta kilowattituntihinnasta sekä sähkön pörssihinnasta. Lisäksi tähän tulee päälle 2,49 euron kuukausimaksu.

Vaikka kuluttajalla olisi jo sähkösopimus, voi sen silti kilpailuttaa. Ilmatar antaa mielellään tarjouksen ympäristöystävällisesti sähkösopimuksesta, jolloin sähkön tuottamiseen käytetään ainoastaan tuulivoimaa.

Ilmatar Sähkötarjous

Ilmataren sähkösopimustarjous on hyvä keino säästää selvää rahaa. Vaikka Ilmattaren sähkösopimusten hinnat ovat aina kohtuuhintaiset ja kilpailukykyiset, kannattaa aina kuitenkin katsoa myös edullisia sähkötarjouksia. Ajankohtaiset sähkötarjoukset löydät Ilmataren verkkosivuilta. Joskus sähkösopimuksen voi saada alennettuun hintaan tai vaikka ilman perusmaksua. Tällaisten tarjousten avulla voi säästää mukavasti rahaa, mikä on aina hyvä asia sähkölaskun kohdalla.

Jos kuluttajalla on jo olemassa oleva sähkösopimus, kannattaa se kuitenkin kilpailuttaa. Ilmatar pystyy antamaan kilpailukykyisen tarjouksen, joten tarjoukseen on hyvä tutustua kunnolla. Sähkötarjousten kannalta kannattaa myös tutustua sopimuksen ehtoihin. Sähkösopimusten pituudet vaihtelevat, joten on syytä valita itselleen sopivin pituus. Määräaikaista sopimusta ei voi irtisanoa ennen sopimuskauden päättymistä ilman sanktioita.

On siis syytä miettiä, onko kahden vuoden tai vuoden mittainen sopimus itselle sopiva. Jos pidemmän sopimuksen tekeminen ei tunnu itselle sopivalta, kannattaa silloin pohtia Ilmatar SPOT -sähkösopimuksen tekemistä. Pörssisähkö sopii loistavasti kaikkiin kotitalouksiin.

Ilmatar Pörssisähkö

Ilmatarin pörssisähkö tunnetaan siis Ilmatar SPOT -sähkösopimuksena. Ilmatar pörssisähkön hinta koostuu siis sähkön markkinahinnasta, jota päivitetään joka tunti. Kuluttaja voi siis olla varma siitä, että pörssisähkö Ilmatar mahdollistaa kaikista edullisimmista hinnoista nauttimisen. Toisaalta on hyvä muistaa, että pörssisähkön kohdalla myös sähkön hinta voi nousta yllättäen. Tällöin tuo nousu näkyy myös sähkölaskussa. Kuluttaja voi kuitenkin tarkkailla sähkön pörssihintaa jatkuvasti ja siten keskittää esimerkiksi sähkölaitteiden käytön tuohon aikaan, jolloin sähkö on halvimmillaan. Kuluttaja pystyy siis vaikuttamaan sähkölaskunsa suuruuteen ainakin jossakin määrin.

Ilmatar SPOT on toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus. Kuluttaja siis pystyy irtisanomaan sopimuksen koska tahansa. Tällöin irtisanominen astuu voimaan seuraavan kuukauden alusta. Näin sähkön pörssihintaan perustuvaa sähkösopimusta voi kokeilla omassa kodissaan ja seurata, voisiko se sopia omaksi sähkösopimukseksi. Ilmatar SPOT -sopimuksen voi tehdä suoraan netissä Ilmattaren omilla sivuilla.

Ilmatar yhteystiedot

Puh.: 020 734 1333
Sähköposti: [email protected]

Puhelinpalvelu avoinna arkisin klo 8.00 – 18.00
ja lauantaisin klo 9.00 – 15.00.

Sähköposteihin vastataan niiden saapumisjärjestyksessä, mutta kuitenkin mahdollisimman nopeasti. Jos asia on kiireellinen, kannattaa Ilmattaren asiakaspalveluun ottaa yhteyttä puhelimitse. Sähköposti sopii parhaiten kiireettömiin asioihin, sillä vastaukseen voi mennä useitakin päiviä.

Ilmatar: Kysymyksiä ja vastauksia

Millaista sähköä Ilmatar tarjoaa?
Ilmatar tarjoaa tuulivoimalla tuotettua sähköä, eli täysin puhdasta ja ympäristöystävällistä sähköä.

Ovatko Ilmattaren sähkösopimukset toistaiseksi voimassa olevia vai määräaikaisia?
Ilmatar Energy Oy tarjoaa sekä toistaiseksi voimassa olevia että määräaikaisia sähkösopimuksia. Määräaikaiset sähkösopimukset ovat voimassa joko vuoden tai kaksi vuotta. Ilmatar SPOT taas on toistaiseksi voimassa oleva sopimus.

Miten Ilmattaren sähkösopimus tehdään?
Ilmattaren sähkösopimus tehdään netissä Ilmattaren sivuilla. Sähkösopimuksen tekeminen on helppoa ja nopeaa. Myös jo olemassa olevan sähkösopimuksen voi kilpailuttaa.

Miten sähkösopimuksen kilpailuttaminen tapahtuu?
Sähkösopimuksen kilpailuttaminen tehdään netissä. Sitä varten on hyvä tietää asunnon koko sekä mahdollisesti myös vuosittainen sähkönkulutus. Niiden perusteella sähköyhtiö voi antaa tarjouksen kaikkein parhaimmasta sähkösopimuksesta.

Scroll to Top