Sähkösopimus Jyväskylä

Jyväskyläläiset tarvitsevat sähköä siinä missä muutkin suomalaiset ja myös Jyväskylässä tulee vastaan paljon sellaisia tilanteita, joissa sähköt otetaan vain jostain sen enempää ajattelematta. Katumus iskee viimeistään siinä vaiheessa, kun postilaatikkoon alkaa tippumaan alati nousevia sähkölaskuja. Tässä vaiheessa moni miettiikin, että pitäisi saada parempi sähkösopimus. Tavoitteena on saada pienempiä sähkölaskuja ja myös sellaista sähköä, jota itse haluaa.

Heti alkuun sellainen päivitys, että nykyinen paikallinen sähköyhtiö kulkee nimellä Alva ja sen sähkön myynnistä vastaa Väre, jonka osakas Alva on. Alva puolestaan on kokonaisuudessaan Jyväskylän kaupungin omistama yhtiö, joka keskittyy elintärkeään infrastruktuuriin Jyväskylän alueella. Omistusketjun kautta jyväskyläläisillä on kuitenkin edelleen mahdollisuus vaikuttaa paikalliseen sähköyhtiöönsä. Eli kun etsit jyväskyläläistä sähköä, kannattaa suunnata Väreen sivuille.

Kilpailuta sähkösopimus maksutta.
Kilpailutuksen tarjoaa: Vertaaensin.fi

Sähkön kilpailutus Jyväskylässä

Jyväskylä sijaitsee keskellä Suomea, joten siellä on oikein hyvät mahdollisuudet kilpailuttaa sähköä. Kaupunki on kooltaan iso, joten Väreen kilpailijat ovat myös saapuneet kaupunkiin ja niihin voi törmätä ihan vain kadun mainoksissa tai kun ostoskeskuksissa tulee vastaan myyjä. Näillä myyjillä on yleensä melko hyviä tarjouksia, joita ei muualta saa, joten ne kannattaa ehdottomasti ottaa ylös, jos sähkön kilpailutus on käynyt mielessä. Värettä voi lähestyä myös yhteydenottolomakkeella, jonka kautta saat yleensä juuri itsellesi räätälöidyn tarjouksen, mikäli pystyt antamaan mahdollisimman tarkan arvion omasta sähkön kulutuksestasi.

Paikalliset toimijat ovat myös vahvistaneet näkyvyyttään netissä, jossa moni tekee ainakin osan kilpailutuksesta. Sähkön kilpailutus onnistuu helposti erilaisten sivustojen kautta, joista osa on mainosrahoitteisia, kun taas osa on vaikkapa Energiaviraston tarjoamia. Väre on vertailtavissa näissä kaikissa ja jyväskyläläinen sähkö on vaihtoehtona niin paikallisille kuin kaikkialla muuallakin Suomessa, pois lukien Ahvenanmaa.

Sähkön hinta Jyväskylässä

Koska Väre on paikallisten sähköyhtiöiden omistuksessa, sen hinnastot ovat pysyneet maltillisina: laajat hartiat mahdollistavat paljon vakaammat markkinat, mutta ovat silti pitäneet kiinni paikallisuudesta, sillä suurin osa myydystä sähköstä on osakkaiden itsensä omistamien voimalaitosten tuottamaa. Tällä hetkellä Väre tarjoaa viittä eri sähkösopimusta, joista kaksi on niin sanottuja pakettisopimuksia: niissä sähkön hinta on kiinteä eikä sinun tarvitse miettiä perusmaksua ja kWh-hintaa. Halvempi sopimus on 8 €/kk ja toinen 17,90 €/kk. Jälkimmäiseen kuuluu tosin mukaan myös laaja kotivakuutus.

Saatavilla on myös tutumpia sopimuksia, joista määräaikainen sopimus on halvimmillaan hieman yli 7 snt/kWh. Hinta riippuu siitä otatko sopimuksen yhdeksi, kahdeksi vai jopa kolmeksi vuodeksi; mitä pidemmäksi aikaa olet valmis sitoutumaan, sitä halvemmalla sopimuksen saat. Perusmaksu on kuitenkin 1,98 €/kk. Väreen tarjoaman pörssisähkön marginaali on Suomen markkinoilla pieni 0,25 snt/kWh pörssihinnan päälle.

Sähkön siirrosta Jyväskylän alueella vastaa Alva, joka lähettää aina oman laskunsa riippumatta siitä, mistä ostat itse sähkön. Sähkön siirtohintoja ei ole otettu huomioon näissä hintavertailuissa.

UKK: Sähkösopimus Jyväskylässä

1. Vaikuttaako ostamani sähkö siirtohintoihin?
Siirtohinta määräytyy ainoastaan kulutuksesi ja sähköveron perusteella. Siirtoyhtiö ei saa muuttaa hintoja, mikäli vaihdat pois paikalliselta yhtiöltä.

2. Mistä saan tietoa sähkön alkuperästä?
Väreen verkkosivuilla on kattavasti tietoa sähkön alkuperästä eri sopimusten välillä. Lisäksi voit tarkastaa nykyisen sopimuksesi sähkön alkuperän sähkölaskun mukana tulevasta erittelyosasta.

3. Eikö Jyväskylässä ollut aiemmin oma sähkön myyjä?
Kyllä, ja on edelleen. Vuonna 2019 entinen Jyväskylän Energia muutti nimensä Alvaksi ja perusti yhdessä Kuopion Energian, Savon Voiman ja Lappeenrannan Energian kanssa uuden yhtiön (Väre), joka vastaa sähkön myynnistä. Väre on näiden neljän yhtiön omistuksessa. Alvan puolestaan omistaa Jyväskylän kaupunki.

Scroll to Top