Vattenfall on ruotsalainen sähköyhtiö. Sähkön hinta vattenfallilla liittyy täysin liittymästä: Tarjolla on kiinteähintaisia ja vaihtuvahintaisia sähköliittymiä. Lue lisää!

Vattenfall sähkösopimus: Kuinka paljon Vattenfall sähkö maksaa?

Tiesitkö, että Vattenfall sähkö myy fossiilitonta energiaa kaikkialle Suomeen? Suomalaiset kotitaloudet ja pienyritykset voivat nyt tilata edullista ja yhteiskuntavastuullisesti tuotettua energiaa, jonka päästövähennyssuunnitelma on Pariisin ilmastosopimuksen mukainen. Vattenfallin kunnianhimoisena tavoitteena on fossiilivapaa tulevaisuus yhden sukupolven kuluessa. Suomessa Vattenfall on valittu kolmena vuotena peräkkäin Suomen vastuullisemmaksi sähköyhtiöksi. Vattenfall tarjoaa fossiilivapaita sähkösopimuksia joko markkinahintaa seuraavina, pörssihintaan sidottuina tai määräaikaisina sopimuksina. Fossiilivapaa sähkö ei kuumenna ilmastoa eikä lisää hiilidioksidin määrää ilmakehässä.

Vattenfall oma energia

Vattenfall palvelee sekä henkilö- että yritysasiakkaitaan ensiluokkaisella ammattitaidolla ja asiakasystävällisillä tarjouksilla. Vattenfall toivottaa jokaisen asiakkaan tervetulleeksi kätevään Vattenfallin Oma Energia -palvelusivustolle. Palveluun kirjaudutaan henkilökohtaisen asiakasnumeron tai sähköpostiosoitteen sekä salasanan avulla.

  • Yksityisasiakas kirjautuu ensimmäisellä kerralla palveluun oman tilipankkinsa pankkitunnusten tai mobiilivarmenteen avulla. Seuraavilla kerroilla kirjautumaan pääsee kätevästi asiakasnumeroa ja salasanaa käyttäen.
  • Yritysasiakas kirjautuu Oma Energia -palveluun syöttämällä sopimusvahvistuksessa tai laskussa näkyvät tiedot, kuten asiakasnumeron, käyttöpaikkatunnuksen ja Y-tunnuksen.

Vattenfall Sähkösopimus

Vattenfall tarjoaa asiakkailleen suurta mielenkiintoa herättäviä, ilmastoystävällisiä, edullisia ja fossiilivapaita sähkösopimuksia, joten tutustutaan niihin seuraavaksi.

Vattenfall sähkön hinta

Vattenfall tarjoaa asiakkailleen fossiilivapaiden tuotantomuotojen avulla tuotettua energiaa. Yhtiön suosituimpia sähkösopimusvaihtoehtoja ovat sähkön pörssihinnoittelua edustava Tuontisähkö Mix, ilmastonmuutosta torjuva ilmasto Vakio ja kiinteähintainen ilmasto Mix -sopimus. Vattenfall tarjoaa myös tuntihintaista Nord Pool -sähköpörssissä tunneittain hinnoiteltavaa seuraavan päivän sähköä. Tee sähkösopimus kätevästi verkossa, jolloin saat monia ainutlaatuisia etuja, kuten sähköä kilpailukykyiseen hintaan valitsemasi sähkösopimuksen mukaisesti. Sähkön hintavertailulla oikean liittymätyypin löytäminen on helppoa. Muuttajalle Vattenfall asiakaspalvelu tekee ja varmentaa sähkösopimuksen nopeasti muuttajan sekä siirtää tarvittaessa hänen vanhan sopimuksensa uuteen kotiin. Vattenfall energiayhtiö Vattenfall energiayhtiö pyytää tarvittaessa myös sähkön siirtoyhtiötä tekemään tarvittavan sähkön kytkennän ja päättää edellisessä energiayhtiössä olevan sähkösopimuksen mukavasti asiakkaan puolesta.

Kilpailuttamalla sähkösopimukset voit säästää kuukausittain! 
Vattenfall tuntisähkö mix

Tee Tuontisähkö Miix -sopimus ja seuraa suoraan sähköpörssin viimeisintä reaaliaikaista hintaa, joka vaihtuu aina tunneittain. Omaan sähkölaskuun voi kätevästi vaikuttaa kohdentamalla sähkön suuremman kulutuksen vuorokauden hiljaisimmille aamuyön tunneille.

Vattenfall Sähkö tarjous

Vattenfall asiakas voi solmia juuri mieleisensä ja omiin tarpeisiinsa sopivan sähkösopimuksen Vattenfall yhtiössä. Sähkösopimusten valikoima on laaja, joten valitse sinäkin kotiisi ilmastoa säästävä fossiiliton Vattenfall sähköenergia.

Sähkötarjous Vattenfallilta

Asiakkaille sähkösopimusten monipuolisuus tarkoittaa edullisia hintoja ja ilmastoa sekä ympäristöä säästäviä loistavia vaihtoehtoja. Vattenfall tarjoaa usein myös edullista sähköä viikonlopuksi tai joulusähköä ajalle, jolloin sähköä kuluu runsaasti.

Tuntihintaiset sähkösopimukset

Tee tuntihintainen sähkösopimus ja hyödynnä sähkön hinnan vaihtelua pienentämällä tehokkaasti omaa sähkölaskuasi. Tuntisähkö Mix -pörssisähkö on toistaiseksi voimassa oleva sopimus, jossa sähkön tuotantotapa on fossiiliton. Spot-hinta sähköpörssissä on +0,29 snt/kWh ja perusmaksu
puolestaan 2,95euroa/kuukausi. Kuluttaja voi tehdä luontoa arvostavan vihreän sähkösopimuksen EKO Tuntisähkön avulla. Kysymyksessä on Suomen Luonnonsuojeluliiton suosittelema 100-prosenttinen tuulienergia.

Määräaikaiset sähkösopimukset

Kuluttajalle on tarjolla alkuperätodennettua tuuli-, vesi-, ja aurinkosähköä sekä tehokasta ja vähäpäästöistä ydinvoimaa määräaikaisilla 24 kuukauden sopimuksilla. Saatavilla myös toistaiseksi voimassa olevia sähkösopimuksia, kuten Täysvesi kvartaali, joka tarkoittaa vesivoiman avulla tuotettua uusiutuvaa sähköenergiaa. Vattenfall kestosopimus puolestaan tarkoittaa sopimusta, jossa sähkön hinta muuttuu ajoittain yleisiä sähkömarkkinoita seuraavaksi.

Sähkösopimustarjoukset

Vattenfall tarjoaa ilmakehää säästäviä, uusiutuviin energiamuotoihin pohjautuvia sähkösopimuksia, kuten vesivoimaa ja tuulivoimaa. Hyödynnä jokaisen asiakkaan parhaat tarjoukset verkossa. Tällä hetkellä vastuullinen Vattenfall tarjoaa asiakkailleen fossiilitonta sähköenergiaa 6 kuukaudeksi ilman perussähköä. Ajattele, mikä loistava tilaisuus säästää päivittäisessä sähkönkäytössä. Vattenfall tarjoaa aina alkuperäistodennettua sähköä, joka tarkoittaa, että kuluttajan sähkönkulutusta vastaava määrä on tuotettu aina vesi-, tuuli- tai ydinvoiman avulla 100 % fossiilittomasti.

Vattenfall Pörssisähkön hinta

Vattenfall tarjoaa pörssihintaiset sähköenergiaa koskevat sopimukset jokaisen kuluttajan saataville. Pörssihinta tarjoaa upeita etuja, kuten toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen ja hinnan, joka päivittäin noudattaa sähköpörssi Nord Poolissa asetettuja spot-hintoja.
Vattenfallin spot hinta muodostuu kysynnän ja tarjonnan lain perusteella. Suomessa spot-keskihinnat ovat noin 3–4 snt/kWh. Suomessa Spot-hintoihin tullaan lisäämään aina arvonlisävero ja Vattenfallin oma marginaali, joka on hinnaltaan 0,29 snt/kWh.

Pörssisähkön yhden tunnin hinnassa kuluttajalta laskutetaan arvonlisäverollinen sähkön perusmaksu (24%) ja Vattenfallin marginaali, joka on 0,29 snt/kWh. Kuukauden sähkön hinta puolestaan muodostuu kuukauden kaikkien tuntien yhteisestä kustannusten summasta. Esimerkkinä
Tuntisähkö Mix L -sähkösopimus, joka tuo kuluttajalle selvää säästöä sillä, jos kulutus on yli 20 000 kWh/v, Vattenfall tarjoaa spot-hinnan kuluttajalle normaalia pienemmällä marginaalilla, eli -30%. Sopimus on täydellinen esimerkiksi sähkölämmityksellä lämpiävään omakotitaloon.

Vattenfall: Kysymyksiä ja vastauksia

Mitä tarkoittaa sähkön hinta per kWh?

Energian, eli sähkön hinta ilmoitetaan sähkösopimuksissa tyyliin x,xx snt/kWh. Pörssisähköä myyvissä sähkösopimuksessa sähkön hinta kerrotaan spot-hinnan + Vattenfall marginaalin avulla. Sähkön perusmaksu ja hinta sisältävät voimassaolevan arvonlisäveron, jonka lisäksi paikallinen sähköyhtiö veloittaa kuluttajalta siirtomaksun ja sähkönveron.

Minkälaista on uusiutuvaan energiaan perustuva sähkö?

Vihreästä sähköstä on jo pitkään puhuttu valveutuneen kuluttajan valintana. Vihreä sähkö tukee kestävää energiantuotantoa ja pohjautuu aina uusiutuvien energianlähteiden käyttöön. Hiilineutraalien tuotantotapojen avulla ehkäistään tehokkaasti globaalia ilmastonmuutosta.

Onko Vattenfall kotimainen sähköntuottaja?

Vattenfall on alun perin ruotsalainen sähköyhtiö, jossa nimi Vattenfall tarkoittaa uusiutuvaa energiaa, eli vesiputousta. Vattenfall on Suomen kolmanneksi suurin sähköä myyvä yhtiö, joka tarjoaa palveluja sekä yritys että yksityisasiakkaille.

Voiko kuluttajan sähkösopimus olla yhtä aikaa voimassa sekä uudessa että edellisessä osoitteessa?

Kyllä voi. Nykyään asiakkaalla on mahdollisuus jatkaa sähkösopimustaan myös edellisessä asuinpaikassa vielä siitä lähtien, kun hän on siirtänyt osoitteensa uuteen kotiosoitteeseen.

Scroll to Top