Kiinteä sähkösopimus kotiin?

Kiinteät sähkösopimukset alkavat kiinnostaa kuluttajia etenkin silloin, kun pörssisähkön hinta nousee rajusti. Kannattaa siis hoitaa omaan kotiin kiinteä sähkösopimus jo etukäteen, jotta vältyt seuraavan talven hintapiikeiltä. Se voi tulla pitkässä juoksussa huomattavasti edullisemmaksi.

Katso tämän hetken tarjoukset eri sähköyhtiöiltä

Kilpailuta sähkösopimus maksutta.
Kilpailutuksen tarjoa VertaaEnsin.fi

Tämän hetken tarjoukset sähköyhtiöiltä

Kiinteitä sähkösopimuksia saa nykyään oikeastaan miltä tahansa sähköä tarjoavalta yritykseltä, joten todennäköisesti myös nykyään käyttämälläsi sähköyhtiöllä on tarjolla kiinteä sähkösopimus. Sanayhdistelmä sähkö kiinteä kuukausihinta on sellainen, jota kannattaakin yhtiöiden nettisivuilta aina metsästää: se nimittäin tarkoittaa sitä, että tarjolla on sähkösopimus kiinteällä hinnalla joka kuukausi. Sähkösopimuksen kiinteä hinta helpottaa huomattavasti esimerkiksi talouden suunnittelua, sillä tiedät aivan tarkkaan, kuinka paljon rahaa tulet kuukausittain sähköön käyttämään.

Koska kiinteän sähkösopimuksen saa nykyisin jo lähes miltä tahansa sähköyhtiöltä, on kuluttajalla varaa valita itselleen mieluisin vaihtoehto ja kilpailuttaa eri palveluntarjoajien hinnat keskenään. Kilpailutuksen voi tehdä joko itse tai jollakin internetin ilmaisista kilpailutuspalveluista. Näin saat helposti tietää, mikä yhtiö tarjoaa parhaan hinnan ja palvelun juuri sinun tarpeisiisi sopivalla tavalla. Sähkön kilpailutus kannattaa aina, sillä saatat säästää vuositasolla jopa satoja euroja.

Kiinteähintainen sähkösopimus tarkoittaa sähkösopimusta, jossa sähkön hinta ei vaihtele maailmanmarkkinahintojen myllerryksessä. Sähkösopimus kiinteä sopii kaikille, jotka haluavat tietää etukäteen, kuinka paljon sähkö maksaa.

Pörssisähkö vai kiinteähintainen sähkösopimus?

Kiinteä sähkön hinta tuo mukanaan vakautta ja mielenrauhaa. Siinä missä pörssisähkö saattaa joinakin vuodenaikoina tai vuorokauden aikoina olla hieman edullisempaa, ei säästö loppupeleissä ole ollenkaan merkittävä etenkään niille, jotka eivät jaksa alkaa säännöstellä sähkön käyttöä tiettyihin aikoihin. Kiinteän sähkön saat aina samaan edulliseen hintaan riippumatta ajasta tai paikasta.

Kiinteän sähkösopimuksen hinta

Kiinteässä sähkösopimuksessa sähkön hinta riippuu täysin siitä, kuinka suurelle määrälle sähköä kuukausitasolla on tarvetta. Mikäli olet opiskelija, kaikista edullisin kiinteä opiskelijasähkö irtoaa reippaasti alle 10 eurolla kuukaudessa, joten sähköä voi silloin saada hyvinkin edullisesti. Suuremmissakaan kiinteistöissä ei sähkön hinta kuitenkaan kiinteissä paketeissa yleensä ole muutamaa kymppiä enempää.

Kiinteä sähkösopimus ei yleensä sisällä muita kuluja itsessään, joskin siirtomaksut on tämänkin sähkömuodon kohdalla hoidettava erikseen. Kiinteä sähkösopimus hinta on yleensä huomattavasti edullisempi kuin vaikkapa pörssisähkön johtuen siitä, että kiinteä sähkön hinta ei ole riippuvainen muista tekijöistä. Sähkö kiinteä hinta pysyy siis samana ympäri vuoden ja eri kellonaikoina. Kiinteän sähkösopimuksen ansiosta säästät rahaa ja budjetoit helpommin kuin koskaan ennen, sillä voit laskea esimerkiksi vapaa-ajan kiinteistön sähköön kuuluvat menot jo etukäteen.

Kiinteä sähkösopimus: Kysymyksiä ja vastauksia

Onko kiinteä sähkösopimus edullisempi?

Kiinteällä sähkösopimuksella voit säästää kymmeniä euroja vuodessa. Kun tiedät sähkösi hinnan aina etukäteen, joten laskujen kanssa ei pääse tulemaan ikäviä yllätyksiä, vaikka sähkön yleinen markkinahinta yhtäkkiä nousisi.

Mitä kiinteä sähkösopimus tarkoittaa?

Kiinteällä sähkösopimuksella tarkoitetaan sellaista sähkösopimusta, jonka hinta on sama joka kuukausi. Et siis maksa käyttösi perusteella, vaan saat sähkön samaan edulliseen hintaan riippumatta siitä, kuinka paljon sähköä on käytetty. Kiinteitä paketteja on tarjolla erilaisille talouksille ja kuukausihinta riippuu siitä, kuinka paljon taloudessa yleensä kulutetaan sähköä.

Voiko kiinteän sähkösopimuksen kilpailuttaa?

Kuten kaikki muutkin palvelut, myös kiinteän sähkösopimuksen voi (ja kannattaakin!) kilpailuttaa. Kilpailutuksen ansiosta saat sähkösi parhaaseen mahdolliseen hintaan, etkä maksa turhaan jopa satoja euroja ylimääräistä. Sähkön hintavertailu auttaa sinua löytämään sen sähköyhtiön, jonka palvelut parhaiten vastaavat odotuksiasi niin hinnan kuin sisällön suhteen. Lähes kaikki Suomen johtavat sähköyhtiöt tarjoavat myös kiinteähintaisia vaihtoehtoja asiakkailleen, joten kannattaa rohkeasti kysyä lisää pakettien sisällöstä suoraan palveluntarjoajilta.

Kilpailutusta ei kuitenkaan suinkaan ole pakko tehdä itse manuaalisesti: voit nimittäin hyödyntää netissä toimivia kilpailutustyökaluja, jotka tekevät työn puolestasi minuuteissa. Sivustot ovat tehneet kilpailutuksen jo valmiiksi puolestasi, joten säästät tuntikausia aikaasi hyödyntämällä valmista informaatiota. Usein nämä vertailusivustot ovat käyttäjilleen lisäksi aivan ilmaisia, joten niiden käyttäminen ilman muuta kannattaa. Kilpailutus on ilmaista, ja säästää sinulta huimasti rahaa!

Onko kiinteä sähkösopimus parempi kuin pörssisähkö?

Kiinteä sähkösopimus tuo käyttäjälleen taattua mielenrauhaa. Toisin kuin pörssisähkössä, kiinteässä sopimuksessa sähkön hinta ei ole riippuvainen siitä, mikä sähkön markkinahinta kulloinkin on, vaan saat sähkön joka kuukausi samaan edulliseen hintaan. Siinä missä pörssisähkö sopii sellaisille käyttäjille, jotka ovat valmiita säännöstelemään sähkön käyttöä ja käyttämään sitä vain tiettyinä aikoina, on suurelle osalle tavallisista talouksista huomattavasti helpompaa ja stressittömämpää valita sopimus, jonka kuukausittainen hinta on tiedossa jo etukäteen.

Mitä kiinteä sähkösopimus maksaa?

Kiinteän sähkösopimuksen hinta riippuu siitä, kuinka paljon taloutesi noin suunnilleen kuluttaa sähköä. Kaikista edullisimmat kiinteät sähkösopimukset markkinoilla alkavat vain 6 euron kuukausimaksusta – sähkö voi siis olla todella edullista! Suurin osa kiinteistä sopimuksista liikkuu noin 10–60 euron kuukausisummissa. Tähän päälle lisätään tuttuun tapaan pakollinen siirtomaksu, joka maksetaan erilliselle sähkönsiirtoyhtiölle. Kiinteä sopimus kuitenkin mahdollistaa sen, että tiedät sähköösi menevän summan aina etukäteen. Juuri siksi tällainen sähkö onkin yhä useamman suomalaistalouden valinta.

Scroll to Top